Miltä Puhdin tulosraportti näyttää?
Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä.
Puhti helpottaa laboratoriokokeisiin pääsyä, mutta myös helpottaa tulosten tulkintaa. Puhdin tulosraportti on mahdollisimman selkeä ja näet raportilta omat tuloksesi helposti. Joskus voi kuitenkin käydä mielessä, että osaankohan tulkita sittenkään niitä omia tuloksiani riittävän hyvin? Mihin tulisi kiinnittää huomiota? Miten Puhti helpottaa tulosten tulkintaa ja kuinka Matti Meikäläinen tai Maija Mehiläinen saa tuloksista kaiken oleellisen irti?
Puhdin tulosraportilla tulos on aina merkitty numeroarvona, mutta myös punaisella ja vihreällä skaalalla. Punainen merkitsee, että mitattu arvo on viitearvojen ulkopuolella. Vihreä tarkoittaa, että tulos on viitearvoissa. Osassa testeissä on myös keltainen alue, joka merkitsee pientä poikkeamaa viitearvoista.
Samaa arvoa useasti mitattaessa ja seurattaessa tulokset päivittyvät samalle tulosraportille, joten kehitys on helposti havaittavissa.
Tulosraportilla kerrotaan aina, mitä kyseinen testi mittaa. Raportilta selviää myös, mihin korkea tai matala arvo voi viitata. Jokaisesta tutkimuksesta löytyy myös linkki lisätietoihin, jossa kerrotaan tutkimuksesta ja sen tuloksista tarkemmin. Mikäli epäilet sairautta, sinulla on oireita tai haluat keskustella tuloksista lääkärin kanssa, otathan yhteyttä lääkäriin. Puhdin tulosraportilta mahdollista tilata erillisenä palveluna lääkärin etäkonsultaatio. Näissä tilanteissa tulokset on hyvä käydä lääkärin kanssa läpi tuoreeltaan.
Useiden laboratoriokokeiden viitearvot vaihtelevat iästä ja sukupuolesta riippuen. Näiden kaikkien kohdalla tieto on selkeästi saatavilla Puhdin raportilla. Myös vuorokaudenaika vaikuttaa osaan testeistä. Jotkut testit vaativat paastoa; nämä tutkimukset tunnistat laboratoriokokeen tunnisteen edessä olevasta pienestä f-kirjaimesta. Tilauksen jälkeen saat aina tarkat ja selkeät ohjeet näytteenottoon, mahdolliseen paastoon ja oikean näytteenottoajan varaamiseen.
Kannattaa huomata myös, että tutkimusten viitearvot saattavat vaihdella laboratoriosta ja käytetystä menetelmästä riippuen. Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota, jos vertailet Puhdin kautta saamiasi tuloksia muiden laboratorioiden tuloksiin.
Poikkeavan arvon kohdalla tai sairautta epäiltäessä on helppoa ottaa yhteyttä lääkäriin suoraan Puhdin raportilta. Raportin lopusta löytyy osio, josta voi tilata lääkärin konsultaation erillisenä palveluna. Tätä lisäpalvelua voi hyödyntää aina, mikäli on esimerkiksi epäselvyyttä tuloksista tai itsellä on oireita. Yksin tulosten kanssa ei siis koskaan tarvitse jäädä.
Puhti on vuonna 2018 perustettu palvelu, jonka avulla voi seurata omaa hyvinvointia ja terveyttä laboratoriotesteillä. Mittauksista on haettu tukea esimerkiksi terveydestä huolehtimiseen, elämäntaparemonttiin tai ruokavalion muutoksiin.
Puhdin kautta tehtyjen verikokeiden tulokset tulevat helppolukuiselle raportille Oma Puhti-osioon. Haluamme nimenomaan helpottaa veriarvojen tulkintaa ja siksi tulosraportista on tehty mahdollisimman selkeä.
Aiotko aloittaa elämäntapamuutoksen ja pohdit, missä vaiheessa Puhdin testit kannattaa tehdä? Missä vaiheessa laboratoriotesteihin kannattaa mennä? Ennen, jälkeen vai jossain matkan varrella elämäntapojen muutosta?
Näet yhteenvedosta helposti, kuinka suuri osa tuloksistasi on viitearvojen sisäpuolella. Yhteenveto on nähtävillä myös aiemmissa laboratoriotuloksissa.
Laboratoriokokeiden tulosten tulkinta ja viitearvot Laboratoriokokeen tulos voi olla alle tai yli viitearvojen ilman, että henkilö olisi sairas. Hieman poikkeava arvo ei siis välttämättä suoraan tarkoita sairautta.
Raskaus vaikuttaa siihen, mitä arvoja laboratoriokokeissa voidaan pitää “normaaleina”.
Puhdin testipaketeissa paastoamista on vaatinut lähinnä kolesterolimittaus. Kolesterolin osalta nykysuositus on, että mittaus tehdään ilman paastoa. Tämä on ollut jo käytäntönä esimerkiksi Mehiläisessä ja myös osalla julkisen puolen laboratorioista.
Artikkeli päivitetty:
23 helmikuun 2024
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Tämän artikkelin kommentit on suljettu