Itsellinen äiti: Heidin matka äitiyteen – Lapsettomuushoitojen tuloksena elämänkokoinen tarina
Heidi on itsellinen äiti, jonka matka äitiyteen ei ollut suoraviivainen. Vastoinkäymiset eivät saaneet Heidiä luopumaan ajatuksesta omasta lapsesta.
Itsellisen naisen matka äidiksi
Heidin tarina äidiksi tulemisesta ei ole mikään tavallinen tarina. Heidi koki lapsettomuutta, kävi läpi useita takapakkeja liittyen raskaaksi tulemiseen, kahlasi lapsettomuushoitoja – ja keskenmenoltakaan hän ei välttynyt. Mikään näistä ei kuitenkaan saanut häntä luopumaan ajatuksesta omasta lapsesta.
Heidi hakeutui lapsettomuusklinikalle kaksi vuotta sitten. Lapsihaaveet olivat olleen mielessä jo teinivuosilta saakka ja varmaa oli, että hän haluaa lapsen elämäänsä. Kun sopivaa kumppania ei ollut, hän päätti perustaa perheen yksin, itsellisenä naisena.
Lapsettomuushoidot aloitettiin yksityisellä klinikalla, koska siihen aikaan julkinen terveydenhuolto ei tarjonnut mahdollisuutta itsellisen naisen lapsettomuushoitoihin. Nykyään tilanne on onneksi toinen.
Näiden lisäksi Heidi testasi Puhdin raskautta suunnittelevan tutkimuspaketin, jossa selvitetään monien tärkeiden tutkimusten ohella esimerkiksi kehon rauta-arvoja.
Äidiksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys – Mitä itsellisen naisen lapsettomuushoidot pitivät sisällään?
– Hormonihäiriöitä lähdetään selvittämään yleensä kartoittamalla perusasiat, kuten perussairaudet, lääkitykset, elintavat, gynekologiset taustatiedot sekä vastaanotolle hakeutumisen syy ja lapsettomuuden kesto. Taustatietojen ja kliinisen tutkimisen perusteella arvioidaan laboratoriotutkimusten tarve, listaa gynekologi, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Hanna Savolainen-Peltonen.
Heidin kohdalla lapsettomuushoidot pitivät sisällään kokonaisvaltaista tutkimista ja oikean hoitotavan löytämistä kokeilujen kautta. Heidin hoitoprosessissa esiselvittelyjen jälkeen hän sai sekä inseminaatio– että IVF-hoitoja (koeputkihedelmöitys).
– Lapsettomuushoitoprosessi kokonaisuudessaan oli henkisesti ja fyysisesti rankka. Hormonit vaikuttivat niin mielialaan kuin fyysiseen vointiin ja lisäksi pelko lapsettomaksi jäämisestä oli pinnalla. Hoitojen aikana koettu keskenmeno ja menetys jättivät omat jälkensä ja varjostivat myös onnistunutta raskautta, Heidi kertoo.
Panosta terveyteesi, ota selvää ja tee toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi
Ennen IVF-hoitoja Heidi löysi Puhti-palvelun ja tilasi raskautta suunnittelevan tutkimuspaketin.
– Halusin, että tilanne elimistössäni olisi varmasti paras mahdollinen raskaudelle.
Heidin Puhti-tuloksista selvisi, että varastorautapitoisuus ferritiini oli alhainen.
– Latasin tulokseni tietokoneelle ja lähetin ne heti lapsettomuusklinikan lääkärille. Lääkärin kanssa keskustelimme tuloksista ja huvenneita rautavarastoja alettiin nostamaan lisäraudalla. Päädyimme suonensisäiseen rautainfuusioon, sillä varastorautapitoisuuden nostaminen tableteilla olisi kestänyt liian kauan.
IVF-hoidon aloittamisen myötä Heidiä palkittiin onnella. Hän tuli raskaaksi. Voi sitä ilon ja onnen tunnetta! Terve tyttö syntyi täsmälleen laskettuna aikana.
– Tämä kaikki oli todellakin kaiken vaivan ja rahan arvoista.
Vinkit Heidin kanssa samassa tilanteessa oleville tai raskautta suunnitteleville
– Käykää gynekologilla vähintään kerran vuodessa tai useammin, jos on mitään huolta omasta lisääntymisterveydestä.
Heidin kokemus Puhdista on kiitettävä.
– Puhti on supermahtava! Tulokset tulevat nopeasti ja ne ovat selkeät ja ymmärrettävät.
Tilaa Heidin suosittelema Puhdin testipaketti tästä.
Lue myös Puhdin kattava tietopaketti hedelmällisyyteen liittyen!
Jutussa esiintyvä Heidi on Itsellisen äidin ajatuksia -blogin kirjoittaja.
Artikkeli päivitetty:
28 helmikuun 2023
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Tämän artikkelin kommentit on suljettu